PUBLISHER
DISTRIBUTION
new events newsletter about us route journals contact shopping cart
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
EnglishAdvanced search >

Maklu | Garant | Spinhuis


open
19 & 20 september


Het Boekenpodium

 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


L. Vandemeulebroecke, H. Van Crombrugge & J. Janssens & H. Colpin (Red.)
Gezinspedagogiek - Deel 2: Opvoedingsondersteuning
ISBN: 9789053509272
Number of pages: 344
Status: Published - can be ordered - can be delivered
Price: € 29,90
Publisher : Garant Uitgevers nv
Print-version   Order

About the book:
Het tweede deel in Gezinspedagogiek biedt een fundering van opvoedingsondersteuning. Zo gaat het in op de uitgangspunten van opvoedingsondersteuning, de samenhang tussen ouderlijk functioneren en gedrag van kinderen, vormingsconcepten, de plaats en de betekenis van opvoedingsondersteuning, de effectiviteit van oudercursussen enz. Daarnaast komen thema ''s aan bod omtrent een bepaald aanbod. Achtergronden en vormgeving van opvoedingsondersteuning aan jonge gezinnen, ouders van tieners, allochtone moeders, kandidaat-adoptie-ouders, pleegouders staan in afzonderlijke hoofdstukken.

About the contents:
Concept opvoedingsondersteuning -Legitimering van opvoedingsondersteuning -Gezinsfunctioneren en gedragsproblemen van kinderen Oudervorming door gesprek Groepswerk met kansarme kinderen -Effectiviteit van oudercursussen -Netwerk opvoedingsondersteuning Kind & Gezin Consultatiebureau -Opvoedingsproblemen van tieners en behoefte aan opvoedingsondersteuning'Brieven aan Ouders met Tieners' -Vragen van allochtone moeders -Interlandelijke adoptie -Pleegzorg en pleegouders -Wat hebben pleegouders nodig? -Maatschappelijke dienstverlening.

About the author(s):
Deze uitgave is een initiatief van het Centrum voor Gezinspedagogiek van de K. U. Leuven, de Afdeling Gezin en Gedrag van de K.U. Nijmegen en het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen in Brussel.