Paul Craenen (red.)
Beloftvolle muziek/The promise of music. Hoop en verwachtingen in hoger muziekonderwijs/Hopes and expectations in higher music education


ISBN:9789044138726
Aantal Pagina's:318 blz.
Prijs: €30,50
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:
Dit boek bevat de Nederlandse en Engelse publicatie.

Jonge muzikanten die vandaag professionele muziekstudies aanvatten, hebben een missie. Hun keuze voor een arbeidsintensieve studie die weinig garanties biedt op een stabiele baan, vergt moed en geloof. Geloof in het eigen kunnen, maar ook in het potentieel van muziek voor de wereld van morgen.

Deze publicatie stelt de vraag hoe muziek vandaag beloftevol kan zijn, en hoe conservatoria kunnen helpen die belofte te vervullen.

Met bijdragen van studenten, docenten en onderzoekers verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

This book contains both the English- as well as the dutch-language version of the publication.

In the present day young musicians who start their professional musical studies have a mission. Their choice for a labour-intensive education that offers few guarantees at obtaining a steady job requires a lot of courage and faith. Both faith in their own potential, as well as in that of music for the world of tomorrow.

This publication asks how music today can be promising, and also how conservatories can help to fulfil that promise.

Students, teachers and researchers affiliated to the Royal Conservatoire The Hague have contributed to this book.


 
Over de auteur(s):
Paul Craenen is onderzoeker, componist en een veelgevraagd expert op het snijvlak van kunstpraktijk, onderwijs en onderzoek. Sinds 2018 leidt hij het lectoraat Music, Education & Society aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij is tevens gastdocent aan de Universiteit Leiden.