Gertie Driessen
Abortus - Van getuigenissen en reflecties tot steun (Reeks ‘Health Humanities’, nr. 1)


ISBN:9789044138405
Aantal Pagina's:398 blz.
Prijs: €41,50
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:
Abortus polariseert de samenleving. In politieke discussies verdwijnt echter de aandacht voor de persoonlijke ervaring. In dit boek komen meer dan 30 getuigenissen aan bod, van zowel mannen als vrouwen met een abortuservaring. Zij vertellen eerlijk en openhartig over de moeilijke beslissing die zij namen en hoe ze erop terugkijken. Onderzoekers reflecteren niet-veroordelend op kernthema’s die in de getuigenissen terugkeren zoals spijt, verdriet, de nood aan erkenning en het belang van rituelen. In een laatste deel stellen Vlaamse en Nederlandse organisaties en therapeuten zichzelf voor aan allen die in een abortusproces zitten. Zowel voor als na een abortus is er ondersteuning voorhanden. Zoals ook dit boek wil illustreren: je bent niet alleen.
De combinatie van persoonlijke verhalen en refecties vanuit verschillende disciplines is typerend voor het onderzoeksdomein van de Health Humanities waaraan Garant een boekenreeks wijdt onder redactie van Katrien Schaubroeck, Kristien Hens en Leni Van Goidsenhoven. Dit boek is de eerste publicatie in de reeks Health Humanities.


 
Over de auteur(s):
Gertie Driessen is gepensioneerd seksuologe, gesprekstherapeute en ervaringsdeskundige. In 2016 schreef ze Abortus. Het taboe nog niet voorbij? waarop dit boek een vervolg is.