Thomas Vanoutrive
Rekeningrijden. Een goed idee?


ISBN:9789044137668
Aantal Pagina's:175 blz.
Prijs: €17,50
Uitgever: Garant Uitgevers nv
 

Over het boek:
Plannen om rekeningrijden in te voeren doen heel wat stof opwaaien. Experten zien rekeningrijden als een rationele oplossing voor het fileprobleem en de slechte luchtkwaliteit. Tegenstanders zijn volgens hen emotioneel, niet objectief of denken enkel aan hun eigen belang. Maar hebben critici altijd ongelijk?

Dit boek legt uit waar het idee van rekeningrijden vandaan komt, wie het promoot en hoe het op de beleidsagenda kwam. Een kritische analyse toont aan dat zowel voor- als tegenstanders zinvolle en minder zinvolle argumenten gebruiken. Door een brede waaier aan standpunten en wetenschappelijke kennisvelden aan bod te laten komen, biedt het boek een welkome aanvulling op de bestaande literatuur over dit onderwerp.
 
Over de auteur(s):
Thomas Vanoutrive is verbonden aan de Onderzoeksgroep voor Stadsontwikkeling en het Urban Studies Institute aan de Universiteit Antwerpen, waar hij verschillende vakken doceert in de opleiding Stedenbouw en Ruimtelijke Planning. Hij behaalde een dubbeldoctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen en de Geografie, en in zijn onderzoek analyseert hij ruimtelijk en transportbeleid. Naast artikels in internationale vaktijdschriften, publiceert hij ook voor een ruimer publiek. Zo schreef hij eerder samen met prof. Kobe Boussauw het boek 'Het mobielste land ter wereld'.