Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


W. Bruggeman
Politiestatistieken (Reeks Politie Praktijkboeken)
ISBN: 9789062159673
Aantal Pagina's: 89
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 20,00
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Meten is weten. Meetresultaten moeten aangewend worden om de politiewerking in al haar facetten te evalueren en zo mogelijk te verbeteren. Hierbij zijn de nodige kennis en heel wat vaardigheden vereist, vooral om de relativiteit van de statistieken correct in te schatten. Lering kan hierbij getrokken worden uit de theoretische statistiek, criminologische benaderingen, statistische en managementtoepassingen zoals die bij de Belgische en de Nederlandse politie lopen. Vooral door het invoeren van de veiligheidsplannen en de bijhorend actieplannen, heeft het zoeken naar indicatoren en prestatienormen, het meten en evalueren van activiteiten, prestaties en resultaten in een stroomversnelling gebracht. Veel is de laatste jaren veranderd en bijgestuurd, maar toch worden nog regelmatig fouten gemaakt bij het hanteren van meetsystemen.

Dit boek biedt op een eenvoudige en begrijpbare wijze een beter inzicht in het aanwenden van politionele basismethoden en -toepassingen.

Over de auteur(s):
Willy Bruggeman is voorzitter van de Federale Politieraad en voormalig adjunct directeur van Europol. Hij is als bijzonder geassocieerd hoogleraar verbonden aan de leerstoel politiewetenschappen van het Benelux Universitair Centrum.