Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


L. Carrafiello, L. Spaepen & N. Vertongen (Red.)
De Balten. Op de tweesprong tussen Oost en West
ISBN: 9789053508879
Aantal Pagina's: 248
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 8,60
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
In 1991 herwonnen Estland, Letland en Litouwen hun onaf hankelijkheid na 50 jaar sovjetbezetting. Hun geografische ligging maakt ze tot een scharniergebied in Europa. Ze zijn echter voor velen onbekend terrein. Dit boek wil hieraan verhelpen door de historische, culturele, politieke en economische aspecten van de Balten in de kijker zetten-

Uit de inhoud:
L. Spaepen: Geboren in één maatschappij, leven en werken in eenandere: artistieke expressie in het Balticum -P. Vermeersch: Het Oost en West van de Hanze. Cultuuroverdracht en internationale handel in het Baltisch Zeegebied M. Buvens & V. Savukynas: Gewijzigde identiteitsbeleving bij het verval van de oude Pools-Litouwse Republiek -N. Vertongen: Het bijna verdwenen verleden van de Baltische joden -L. Carrafiello: De strijd voor onafuankelijkheid N. Vertongen: De Baltische landen op zoek naar veiligheid -A. Moshes: Rusland en de Baltischestaten: een mooi modus vivendi tegen wil en dank -L. Buijs & K. Veraghtert: Handelsrelaties van de Belgisch-Luxemburgse Economische Unie met de Baltische staten tijdens het interbellumI. Slachmuylders: Economische transitie in de Baltische staten: de Estse ervaring -L. Spaepen: De Europese Unie breidt uit naar het Oosten -A. Hiirmaste: Estland op weg naar het lidmaatschap van de EuropeseUnie -D. Krievane: Letland en de uitbreiding van de Europese Unie -R. Martikonis & D. Ziukas: Litouwen en de Europese Unie -I. De Ryck: Balten en Scandinaven. Een gedwongen lat-relatie of twee koningskinderen?

Over de auteur(s):
Lewis CARRAFIELLO is coordinator van het Instituut voor Europees Beleid van de KU Leuven. Lutgart SPAEPEN is Team Europe-lid voor België (Europese Commissie). Nico VERTONGEN is projectcoordinator van Flanders' Baltic Central and East European Network (BCE Network) in Brussel.