Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Jacques Van Der Elst
Kasstroomanalyse en financiële bedrijfsanalyse - Management accounting technieken ten behoeve van de accountant van kleine vennootschappen. (Bijzondere reeks BBB, nr. 1)
ISBN: 9789046611364
Aantal Pagina's: 252
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 39,00
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Bijzondere reeks Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen (BBB), nr. 1

Naast het uitvoeren van voornamelijk boekhoudkundige en fiscale taken, moet een accountant vandaag ook meer en meer onderlegd zijn in bedrijfskundige materies. Inderdaad, zijn klanten verwachten dat hij in staat is om het ondernemingssturen in steeds belangrijker mate mee vorm te geven. Met andere woorden, deze ontwikkeling vereist van de accountant een degelijke scholing in management accounting.

In het kader van deze uitbreiding van accountantsactiviteiten, brengen wij in dit werk dan ook een tweetal fundamentele management accounting technieken onder de aandacht: kasstroomanalyse en financiële bedrijfsanalyse.

Kasstroomcalculatietools laten de accountant toe zijn klanten te adviseren in verband met financiële beleidsbeslissingen die van invloed zijn op de waarde van hun onderneming.

Financiële bedrijfsanalyse betreft een aantal analysetechnieken die de accountant kan gebruiken, om informatie in de jaarrekeningen van zijn klanten te converteren in indicatoren die een duidelijk beeld geven van de financiële prestaties van hun onderneming.

Met deze publicatie menen we een bijdrage te hebben geleverd om het fundamenteel belang van de kennis van management accounting, met betrekking tot de bedrijfsadviesfunctie van de accountant, in de verf te zetten.

Over de auteur(s):
Dr. Jacques Van Der Elst is doctor in business administration (Newport University CA, state approved, 1994), master in financieel management, master in accountancy, gediplomeerde in de boekhoudkundige expertise en gegradueerde in de boekhouding.

Hij bekleedde meerdere financiële directiefuncties in grote bedrijven en was als accountant gerechtsdeskundige bij diverse Rechtbanken van Koophandel.

J. Van Der Elst doceerde zowel op academisch als hogeschoolniveau en gaf vakken zoals statistiek, financiële wiskunde, financieel management, financiële analyse, beleggingsleer, bedrijfseconomie en cost accounting.

De auteur was ook lid van het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten (IAB). Meer dan 20 jaar is hij bij het IAB jurylid geweest van de eindexamencommissies.

Zijn vele publicaties situeren zich in de domeinen van de toegepaste wiskunde, het financieel management, de bedrijfseconomie en de accountancy.