Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Jac Cuypers
Balanced Management - Vier fundamenten voor een wetenschappelijke benadering van management en ondernemen
ISBN: 9789044138313
Aantal Pagina's: 184
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 20,00
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Bestaat er zoiets als een wetenschappelijke manier van ondernemen en management?
Fysica, biologie, chemie, geneeskunde, geschiedenis, antropologie en andere kennisdomeinen, ze hebben de laatste eeuwen allemaal een enorme evolutie gekend door de toepassing van een wetenschappelijke modus operandi.

Waarom zou dat niet kunnen voor ondernemen en management? Onderhavig boek legt uit hoe grote en kleine ondernemingen, maar ook ziekenhuizen, scholen en andere organisaties op meer wetenschappelijke wijze hun organisatie kunnen beheren en beheersen en hun ambities waarmaken. De brug tussen wetenschappelijke theorie en de dagelijkse praktijk wordt BALANCED MANAGEMENT gedoopt.

Dit BALANCED MANAGEMENT biedt een kader om bij de dagelijkse professionele uitdagingen en problemen een beroep te doen op hetgeen de wetenschap ons te bieden heeft.

Onderhavig boek schetst bondig de geschiedenis van de economische wetenschap en kadert vanuit dit perspectief de problemen die management en ondernemen lijken te weerhouden om wetenschappelijke methodes toe te passen. Maar het boek ontplooit vooral een methodiek om in de voetsporen te kunnen treden van het succes van andere wetenschappen.

Management en ondernemen gaat over het realiseren van doelen in complexe omstandigheden. Wetenschappelijke inzichten bieden daarvoor een flinke houvast.

Wie een stapje opzij wil zetten om voorbij de waan van de dag zich doelgericht te bezinnen over zijn professionele activiteiten als ondernemer en manager, vindt parels in overvloed in dit boek.
Prof. dr. Marc Buelens Professor Emeritus Vlerick Business School
Over de auteur(s):
Jac Cuypers leidt KOBUS, een onderneming die sinds jaar en dag advies verstrekt aan ondernemingen en organisaties. Bovendien heeft Jac als crisismanager een brede waaier van opdrachten uitgevoerd als CEO, CFO en CIO in grote en kleine ondernemingen, profit en non-profit. Dit professionele pad bood hem de mogelijkheid theoretische kennis te toetsen aan de werkelijkheid en de toepasbaarheid in het dagelijkse leven te verfijnen.