Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Thomas Vanoutrive
Rekeningrijden. Een goed idee?
ISBN: 9789044137668
Aantal Pagina's: 175
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 17,50
Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Plannen om rekeningrijden in te voeren doen heel wat stof opwaaien. Experten zien rekeningrijden als een rationele oplossing voor het fileprobleem en de slechte luchtkwaliteit. Tegenstanders zijn volgens hen emotioneel, niet objectief of denken enkel aan hun eigen belang. Maar hebben critici altijd ongelijk?

Dit boek legt uit waar het idee van rekeningrijden vandaan komt, wie het promoot en hoe het op de beleidsagenda kwam. Een kritische analyse toont aan dat zowel voor- als tegenstanders zinvolle en minder zinvolle argumenten gebruiken. Door een brede waaier aan standpunten en wetenschappelijke kennisvelden aan bod te laten komen, biedt het boek een welkome aanvulling op de bestaande literatuur over dit onderwerp.

Over de auteur(s):
Thomas Vanoutrive is verbonden aan de Onderzoeksgroep voor Stadsontwikkeling en het Urban Studies Institute aan de Universiteit Antwerpen, waar hij verschillende vakken doceert in de opleiding Stedenbouw en Ruimtelijke Planning. Hij behaalde een dubbeldoctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen en de Geografie, en in zijn onderzoek analyseert hij ruimtelijk en transportbeleid. Naast artikels in internationale vaktijdschriften, publiceert hij ook voor een ruimer publiek. Zo schreef hij eerder samen met prof. Kobe Boussauw het boek 'Het mobielste land ter wereld'.