PUBLISHER
DISTRIBUTION
new events newsletter about us route journals contact shopping cart
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
EnglishAdvanced search >

Maklu | Garant | Spinhuis


open
19 & 20 september


Het Boekenpodium

 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Stefan Ruysschaert, Bart Buelens
E-commerce en BTW
ISBN: 9789046609767
Number of pages: 186
Status: Published - can be ordered - can be delivered
Price: € 35,00
Publisher : Maklu-Uitgevers nv
Print-version   Order

About the book:

De samenleving en de wereld om ons heen worden steeds meer gedomineerd door elektronische marktplaatsen en platformen. De consument wordt prosument, hij verkoopt ook bijkomstig goederen of verstrekt diensten. De opkomst van de deeleconomie opent bovendien ook nieuwe commerciële mogelijkheden.

De verkoop op afstand is (internationaal) aan een opmars bezig en het aantal toepassingen blijft groeien. Het traditionele onderscheid tussen B2C en B2B vervaagt, iedereen gaat aan iedereen verkopen. Door de deeleconomie ontstaan nieuwe kanalen C2C maar zelfs C2B. De digitale marktplaatsen, platformen en veilingen laten iedereen toe aan iedereen te verkopen.

Dropshipping als model komt uitgebreid aan bod.

Dit boek handelt over de nieuwe uitdagingen en werking van retail en e-commerce en het fiscale (gunst)regime voor bepaalde vormen van leveringen van goederen of diensten via een digitaal platform.

Ook de MOSS-applicatie en haar evolutie komen uitgebreid aan bod.

About the author(s):

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij is professor aan de faculteit Economie van de UGent, vakgroep Accountancy, bedrijfsfinanciering en fiscaliteit waar hij het vak btw doceert, gastdocent bij de Fiscale Hogeschool (Odisee) en is plaatsvervangend lid van de stagecommissie van het BIBF.

Bart Buelens is werkzaam als btw-specialist bij Bloom law. Voordien was hij actief als director bij EY. Bart is docent bij de HUB, gastdocent bij de Fiscale Hogeschool (Odisee) en een gewaardeerd spreker bij diverse organisatoren van seminaries. Zijn specialiteit situeert zich naast de algemene begeleiding van KMO en GO in de minder gekende materie van de btw zoals de financiële sector, btw-eenheden, kostendelende verenigingen en de onroerende sector.