Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Annik Mollen
Polariteits- en informatiegeneeskunde
ISBN: 9789085750154
Aantal Pagina's: 144
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 17,90
Uitgever : Cyclus
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Het menselijk lichaam is, zoals alle leven op aarde, onderhevig aan de wetten van de natuur of de fysica. De spanning tussen een positief en een negatief geladen pool is daarbij een basisbeginsel, een structuur waarrond alle leven is opgebouwd. Polariteits- of informatiegeneeskunde bekijkt het lichaam vanuit deze invalshoek en geeft zo een opmerkelijke nieuwe invulling van begrippen als `gezond zijn'', `ziekte'' en therapeutische behandelingen.
Inzichten uit zowel de westerse als de traditionele oosterse geneeskunde vinden er een synthese. Iemand is gezond wanneer de cellen van alle organen goed functioneren. Indien de celstofwisseling een bepaald ritme aanhoudt, `weten'' cellen welke functies ze moeten vervullen. In dit opzicht leunt deze geneeskunde aan bij de genetica. Is dit ritme verstoord, dan treden ziekteverschijnselen op. Deze verstoring kan veroorzaakt worden door bepaalde scheikundige stoffen, want die zijn ook te beschrijven in termen van hun karakteristieke fysische eigen-schappen, zoals elektrische lading, elektromagnetische lading en calorische waarde. Hier slaat polariteitsgeneeskunde de brug naar de traditionele oosterse geneeskunde, want ook de Japanse begrippen yin en yang refereren naar deze fysische eigenschappen.`Yange'' stoffen hebben een positief elektrisch karakter en zijn in staat de celstofwisseling te vertragen. Hierdoor ontstaan stagnatie en opstapeling van afvalstoffen. `Yinne'' stoffen vertonen een negatief elektrisch karakter en bewerkstelligen net het tegenovergestelde. Ze wijzigen het celmilieu zodanig dat een toename van het celtransport en de celspanning optreedt. Deze dualiteit vormt de basis van het verschijnsel `polariteit'' en de toepassingen in de polariteitsgeneeskunde. Welke implicaties hebben deze inzichten voor de medische praktijk? De auteur beschrijft veel voorkomende aandoeningen als kanker, diabetes, chronisch vermoeidheidsyndroom enz. als polariteitstoornissen en legt uit hoe ze biofysisch behandeld kunnen worden. Ook de belangrijkste toepassingen van de informatiegeneeskunde komen concreet aan bod. Voeding, medicatie, voedingssupplementen, kruiden, plantenextracten en homeopathische middelen kunnen onze celstofwisseling beïnvloeden. Ook emotionele en mentale processen, en de toestand van onze leefomgeving, grijpen in belangrijke mate in.

Uit de inhoud:
Fysische basisbegrippen – Belangrijke onderzoeken (L-velden - Biofotonen-emissie en coherent licht in levende organismen - Bewijs voor het bestaan van meridianen - Elektromagnetische signatuur van moleculen - Geheugen van water - Microtubuli als lichtgeleiders - Groei en krachtontwikkeling van microtubuli - Lichtmatrix - Celmagnetisme) – Polariteitsgeneeskunde (Fysische eigenschappen van chemische stoffen en Japanse begrippen yin en yang - Ziekte als polariteitstoornis - Chronisch vermoeidheidssyndroom - Kanker - Diabetes - De-generatieve aandoeningen van het zenuwstelsel - Polariteit van voedsel - Fysische structuren en menselijk bewustzijn - Invloed van trauma en heelkundige ingrepen op energieflow - Top-sport) – Informatiegeneeskunde (Levensenergie - Kosmosspiegel - Maretak en lichtcommunicatie - 714-X en somatidencyclus - p110-alpha-gen en eiwit - Sirtl-gen - Toepassingen).

Over de auteur(s):
Annik Mollen is arts. Zij maakt deel uit van een groepspraktijk in Antwerpen.