Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Luc Heylens en Stefan Ruysschaert
Brexit: gevolgen voor de btw
ISBN: 9789046610237
Aantal Pagina's: 134
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 29,95
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:
Dit boekje bundelt de beschikbare informatie rond de impact van de Brexit op btw-vlak. In een notendop krijgt de lezer de wijzigingen op klare wijze uitgelegd.

De Brexit heeft gevolgen op het vlak van invoer en uitvoer, maar ook voor verkopen op afstand (e-commerce), voor MOSS, voor (vereenvoudigd) driehoeksverkeer (ABC-transacties), voor grensoverschrijdende diensten, enzovoort. De impact van de keuze van het Verenigd Koninkrijk om een derde land te worden, heeft verregaande gevolgen inzake btw en douane.

De verwerking van de transacties met het VK in de periodieke btw-aangifte wijzigt.

In dit boekje krijgt de lezer op begrijpbare en schematische wijze een kijk op de btw-gevolgen van de Brexit.

Over de auteur(s):
Luc Heylens is belastingconsulent ITAA en zaakvoerder van LH VAT Consult bvba. Hij startte zijn loopbaan bij de Administratie om vervolgens te adviseren vanuit consultancybedrijven. Hij is tevens een gewaardeerd docent op tal van opleidingen/seminaries omtrent de btw-materie. Voorts is hij auteur en medeauteur van diverse werken inzake btw. De btw-toepassing bij internationale handelingen is een van zijn stokpaardjes.

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is auteur van het boek “Zaken doen met het buitenland. Intracommunautaire handel, uitvoer-invoer en driehoeksverkeer” uitgegeven bij Maklu Uitgevers. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij is professor aan de faculteit Economie van de UGent, vakgroep Accountancy, bedrijfsfinanciering en fiscaliteit, waar hij het vak btw doceert.