Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


Philippe Salens m.m.v. Christ Taghon
Aangifte vennootschapsbelasting 2017 (Reeks Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen, nr. 3)
ISBN: 9789046608777
Aantal Pagina's: 1303
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 135.00
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

Deze publicatie geeft een grondige bespreking van de vennootschapsbelasting aan de hand van het aangifteformulier. De keuze om de materie te benaderen vanuit de technische benadering (de zogenaamde acht bewerkingen) is ingegeven door de vaststelling dat men in de meeste gevallen in eerste instantie in aanmerking komt met de vennootschapsbelasting via het aangifteformulier.

Eerst wordt het toepassingsgebied van de vennootschapsbelasting onderzocht, waarna de verschillende vakken van de aangifte grondig worden uitgediept. Hierin wordt de nodige aandacht besteed aan de interactie met het boekhoudrecht en boekhoudtechniek. Een goed inzicht in deze materies is een conditio sine qua non voor een goed begrip van de vennootschapsbelasting. Waar nodig voor een goed begrip van de materie, wordt tevens kort ingegaan op de andere belastingen (voornamelijk btw en registratierechten) en het vennootschapsrecht. In de tekst wordt op verschillende plaatsen verwezen naar aanbevolen literatuur voor verdere uitdieping of studie van bepaalde problemen.

Door deze unieke aanpak, is het boek veel meer dan een traditionele belastingalmanak – die traditioneel slechts beperkt wordt geconsulteerd – maar kan het boek het hele jaar door als handboek worden gebruikt.

Deze uitgave is onmisbaar voor elke beoefenaar van een boekhoudkundig beroep. Met zijn talrijke verwijzingen naar fiscale rechtspraak vormt het ook een zeer waardevol naslagwerk voor fiscale juristen.

Jaarlijks verschijnt een nieuwe, bijgewerkte, versie. Met het abonnement ontvangt u automatisch de nieuwe versie zodra deze verschijnt en profiteert u van het voordelige tarief van € 114,75 in plaats van € 135,- voor een enkel exemplaar.Bestel abonnementUit de inhoud:

InhoudsopgaveOver de auteur(s):

Philippe Salens en Christ Taghon zijn zaakvoerder van het kantoor Cnockaert & Salens. Dit kantoor legt zich toe op het verstrekken van fiscaal en juridisch advies aan ondernemingen, hun bedrijfsleiders en aandeelhouders en hun raadgevers (boekhouders, accountants, advocaten, notarissen, ...).