Maklu
Garant & Cyclus
Het Spinhuis
Distributie
nieuw prikbord nieuwsbrief over ons route tijdschriften contact winkelmand
 
 
 
 
HOME
NEDERLANDS
ENGLISHGeavanceerd zoeken >
 
BELGIE
Somersstraat 13-15
2018 Antwerpen
Tel: +32 (3) 231 29 00
Fax: +32 (3) 233 26 59
 info@maklu.be
 uitgeverij@garant.be

NEDERLAND
Koninginnelaan 96
7315 EB Apeldoorn
Tel: +31 (55) 522 06 25
Fax: +31 (55) 522 56 94
 info@maklu.nl
 info@garant-uitgevers.nl


G. Poppe
Winstuitkering & kapitaalvermindering - BBB 32
ISBN: 9789046608722
Aantal Pagina's: 370
Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
Prijs: € 59.90
Uitgever : Maklu-Uitgevers nv
Print-versie   Bestel Nu

Over het boek:

De winstuitkeringen, en daarmee gelijkgestelde handelingen staan sinds enkele jaren in de top van de fiscale hitparade, niet alleen door de stijging van de tarieven roerende voorheffing maar door de invoering van een nieuwe VVPR-regeling en de invoering van de liquidatiereserve. Als klap op de vuurpijl wijzigde de Programmawet van 25 december 2016 ingrijpend de fiscaal gunstige kapitaalvermindering vanuit de holding, zijnde een structuur die door de wetgever als een ontwijkingsmechanisme van de roerende voorheffing wordt aanzien.

Dit boek bespreekt in het eerste deel alle vennootschapsrechtelijke en fiscale aspecten van de klassieke dividenduitkeringen, met bijzondere aandacht voor de VVPbis-regeling en de liquidatiereserve, en de onderlinge verbanden. Ook de tantièmes komen uitvoerig aan bod.

Het tweede deel bespreekt de fiscale aspecten van de kapitaalsvermindering, die tot eind 2016 in alle omstandigheden belastingvrij kon uitgevoerd worden in de mate dat zij betrekking had op werkelijk gestort kapitaal. Voor wat betreft kapitaalsverminderingen uit holdingstructuren die opgezet worden na 1 januari 2017 zal de inbrengwaarde slechts als werkelijk gestort kapitaal kwalificeren ten belope van het kapitaal van de ingebrachte vennootschap. De auteur bespreekt grondig deze nieuwe regeling, evenals de vragen die rijzen omtrent uitgevoerde of nog uit te voeren kapitaalverminderingen uit alle voorheen opgezette holdingstructuren die buiten de nieuwe regeling vallen, maar wel zullen onderworpen worden aan een gerichte controle.Uit de inhoud:

InhoudsopgaveOver de auteur(s):

Guy Poppe is advocaat met een bijzondere interesse voor zowel de fiscaliteit als het vennootschapsrecht. Hij heeft een brede achtergrond als Licentiaat in de Rechten, Licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen en Licentiaat in de Handels- en Financiële Wetenschappen. Guy Poppe publiceert in diverse nieuwsbrieven (o.m. Accountancy & Fiscaliteit), werkt mee aan fiscale databanken en geeft geregeld opleidingen over fiscale en vennootschapsrechtelijke onderwerpen.